ua en ru

Бальцерович не має наміру претендувати на українське громадянство

Бальцерович не має наміру претендувати на українське громадянство Фото: Бальцерович не має наміру претендувати на українське громадянство

За словами політика, посада радника не зобов'язує мати громадянство України

Колишній міністр фінансів Польщі, співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович не претендує на отримання українського громадянства. Про це він заявив 5 травня в ході брифінгу, відповідаючи на питання журналіста, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ні, тому, що, за моєю інформацією, цього не вимагається. Я не є членом уряду, а тільки радником (президента - ред.)", - заявив Бальцерович.

При цьому він також не виключив того, що в майбутньому вивчить українську мову, але до того планує спілкуватися з українськими колегами російською.


"60% українців говорить по-російськи і всі знають, що поки я почну вчитися українській, я буду спілкуватися російською мовою",- зазначив Бальцерович.

1 травня в Україні набув чинності закон про державну службу, згідно з яким всі члени уряду повинні мати українське громадянство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенка ввів Ковальчука, Міклоша і Бальцеровича в Нацраду реформ.