ua en ru

У Польщі вважають, що РФ могла підробити чорні ящики після Смоленської катастрофи

У Польщі вважають, що РФ могла підробити чорні ящики після Смоленської катастрофи Фото: Антоні Мацеревич (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Мацеревич просить Міжнародну організацію цивільної авіації втрутитися в розслідування

Російська Федерація (РФ) могла підробити чорні ящики з борту ТУ-154М після Смоленської катастрофи. Таку думку висловив голова підкомісії з розслідування Смоленської авіакатастрофи, екс-міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, повідомляє "Польське радіо".

Як повідомляється, Мацеревич просить Міжнародну організацію цивільної авіації втрутитися в розслідування Смоленської катастрофи.

"Існує припущення про те, що чорні ящики були підроблені. Виявлення двох пар подібних, але таких, що відрізняються чорних ящиків наводить на думку про те, що ми маємо справу з підробкою", - заявив він, зазначивши, що якщо РФ не згодна з цим, то Міжнародна організація цивільної авіації повинна втрутитися в розслідування.

При цьому Мацеревич додав, що підкомісія з розслідування Смоленської авіакатастрофи продовжує роботу і найближчим часом він має намір повідомити про її завершення.

У квітні 2010 року в Смоленську в результаті авіакатастрофи загинув президент Польщі Лех Качинський і ще 95 осіб - екіпаж і члени польської делегації.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Росія відмовилася надати можливість Польщі провести реконструкцію літака Ту-154М. Також повідомлялося, що підкомісія по справах дослідження в рамках розслідування Смоленської катастрофи виявила сліди вибухових речовин.