ua en ru

Польща виступила проти будівництва "Північного потоку-2"

Польща виступила проти будівництва "Північного потоку-2" Фото: Конрад Шиманський (twitter.com radyjo.net)

Польща заявляє, що будівництво "Північного потоку-2" буде поганим рішенням для ЄС

В результаті побудови "Північного потоку-2" збитки несе як ЄС, так і Україна, а виграє тільки Росія. Про це повідомляє на сторінках видання Politico заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Шиманський, який дуже негативно ставиться до цього проекту, передає Польське радіо.

"Газопровід "Північного потоку-2" не може бути створений. Це погане рішення для Європейського Союзу та України", - впевнений заступник міністра закордонних справ Польщі.

За словами віце-міністра, в результаті його реалізації збитків зазнає і ЄС, і Україна, а тільки виграє Росія.

Заступник глави МЗС Польщі пише, що Європа виділяє мільярди євро на енергетичну безпеку, але згоду на другу гілку "Північного потоку-2", яка зробить Євросоюз ще більш залежною від поставок російського газу, призведе до того, що всі його зусилля будуть марними. Шиманський стверджує, що "Північний потік-2" дозволить Газпрому продовжувати використовувати дискримінаційні ціни та інші практики, які порушують правила конкуренції.

"У гіршому випадку Росія зможе відрізати деякі країни від поставок", - підкреслив заступник голови МЗС.

Заступник глави польської дипломатії також багато уваги в статті приділив Україні та обговорив питання забезпечення транзиту газу через Україну після будівництва "Північного потоку-2".

Він зазначив, що наївно вірити в добру волю Росії і заяви Газпрому про виконання всіх своїх зобов'язань.

"Росія, на жаль, має довгу історію ігнорування власних декларацій і зобов'язань, особливо коли мова йде про Україну", - підкреслив польський дипломат, додавши, що Москва підтвердила це, коли анексувала Крим.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Німеччини почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку‑2".