ua en ru

Польща і Україна планують спільно будувати гелікоптери

Польща і Україна планують спільно будувати гелікоптери Фото: Антоні Мацєревич розповів про військову співпрацю країн

У цій справі вже тривають двосторонні переговори

Керівництво України та Польщі розглядає можливість спільного виробництва українсько-польського гелікоптера для армії. Про це передає Польське радіо.

"Це була б зовсім нова конструкція, але створена на основі потенціалу окремих країн", - наголосив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич.

Він повідомив, що в цій справі вже тривають переговори.

"Польська армія потребує вертольотів. Особливо, беручи до уваги те, що відбувається на сході Польщі, що відбувається на східному фланзі НАТО. Звідти дійсно надходять дедалі тривожніші бурмотіння", - пояснив польський міністр в ефірі телеканалу TV Trwam.

Мацєревич підкреслив також, що тривають переговори з українськими виробниками. За словами міністра, нічого не стоїть на заваді, щоб "Польща і Україна стали разом виробляти центральноєвропейський гелікоптер".

"Це був би абсолютно новий дизайн, але на основі потенціалу окремих країн. Відомо, що українці мають дуже добрі двигуни, що виробляються на "Мотор Січ". Ми, своєю чергою, маємо можливість створювати складові оболонки, і так далі", - розповів глава Міноборони.

"Існують різні можливості, які, разом зібрані, можуть дати дуже цікавий продукт, як для польських, так і інших країн Центральної Європи", - додав Мацєревич.

Нагадаємо, раніше Міноборони Польщі звинуватило французьку компанію Airbus у зриві багатомільярдної угоди на постачання до Польщі військових гвинтокрилів.