ua en ru

Польща сформувала нову дивізію і розмістить її на східному кордоні

Польща сформувала нову дивізію і розмістить її на східному кордоні Фото: міністр оборони Польщі Маріуш Блащак (mon.gov.pl)

Маріуш Блащак зазначив, що створення четвертої дивізії посилює східний фланг

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про збільшення військової присутності на сході країни з формуванням нового підрозділу збройних сил. Про це йдеться в заяві на сайті відомства.

Як повідомляє прес-служба, дивізія буде сформована з трьох бригад - двох існуючих, 1-й бронетанкової та 21-ї бригади Пидгальских стрільців, і однієї нової, яка незабаром буде сформована.

"Я прийняв рішення про створення нового підрозділу польської армії, командування якого буде розташована в Седльце. Новим командиром 18-ї механізованої дивізії буде бригадний генерал Ярослав Громадзинский", - сказав він.

Польща сформувала нову дивізію і розмістить її на східному кордоні
Польща сформувала нову дивізію і розмістить її на східному кордоні
Польща сформувала нову дивізію і розмістить її на східному кордоні
Фото: Польща сформувала нову дивізію і розмістить її на східному кордоні
"18-я механізована дивізія буде відповідати всім стандартам НАТО і буде готова до використання в рамках підкріплення союзників. Проте основним її завданням буде захист території Республіки Польща", - говориться в повідомленні Міноборони.

Говорячи про ситуацію в області безпеки і завдання, які стоять перед польською армією, міністр Маріуш Блащак зазначив, що створення четвертої дивізії посилює східний фланг і обумовлено оперативної необхідності.

"2018 буде записаний в історії польської армії та історії міста Седльце. В цьому році ми концентруємо зусилля на створенні більш численної польської армії, оснащеної більш сучасним обладнанням і більше вбудованої в структури НАТО. Звідси і процес модернізації і подальші контракти, підписання контракту на купівлю комплексів Patriot і переговори з дуже великого контракту для армії", - сказав глава Міноборони.

Нагадаємо, що глава Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що конфлікт в Україні є викликом для ОБСЄ.