ua en ru

Польща припинила вирубку лісу у Біловезькій пущі

Польща припинила вирубку лісу у Біловезькій пущі Фото: Біловезька пуща (flickr.com)

Раніше ЄС погрожував оштрафувати Польщу за вирубку в Біловезькій пущі

У польській частині Біловезької пущі припинили роботу лісозаготівельні комбайни. Про це повідомив голова дирекції лісів Польщі Конрад Томашевски, передає Gazeta Prawna.

За словами Томашевського, виведення важкої техніки з Біловезької пущі не пов'язаний з рішенням суду, а роботи проводилися в рамках турботи про стан лісу.

У свою чергу міністр довкілля країни Ян Шишко заявив, що повністю впевнений у тому, що дії Польщі відповідали законодавству, підкресливши, що до Польщі не можуть бути застосовані будь-які санкції.

Вирубку дерев у Біловезькій пущі у Польщі пояснили боротьбою з жуком-короїдом, внаслідок чого відбулося зараження на площі 34 тис. га. Для боротьби з шкідником було прийнято рішення вирубати постраждалі дерева, а також вивезти сухостій.

Нагадаємо, 20 листопада Європейський союз пригрозив Польщі штрафом до 100 тис. євро в день, якщо не припиниться вирубка у Біловезькій пущі. "Польща повинна негайно припинити своє активне управління лісовими ресурсами в Біловезькій пущі за винятком випадків, коли воно явно необхідно для забезпечення громадської безпеки", - йшлося у рішенні суду ЄС.