ua en ru

Поліція звинувачує фірму "Укроборонпрому" у відмиванні 80 млн гривень

Поліція звинувачує фірму "Укроборонпрому" у відмиванні 80 млн гривень Фото: фірму звинувачують у розкраданні 80 млн гривень

Гроші перерахували фіктивній фірмі

Компанія "Спецтехноекспорт" в 2015-2016 роках перерахувала 80 млн гривень за нібито поставлене обладнання фірмі "Спецпроммеханизация", яку поліція вважає фіктивною. Про це пише видання "Наші гроші" з посиланням на постанови Печерського районного суду Києва.

У матеріалах суду говориться, що допитана в якості свідка керівник фірми не знала про використання банківського рахунку підприємства і заявила, що господарською діяльністю не займалася. За її словами, вона стала керівником фірми за плату, а засновники "Спецтехноекспорт" не мали печатки та участі в діяльності фірми не брали. Крім того, кожен з них був засновником ще 50 і 90 фірм.

Слідство встановило, що кілька людей надавали послуги з незаконної конвертації безготівкових коштів у готівку і брали участь у розкраданні коштів держпідприємств. Для цього вони створили фіктивні фірми, зареєстровані на номінальних засновників.

Відзначимо, в самому "Спецтехноекспорті" заперечують будь-які протиправні дії. При цьому підприємству невідомі деталі здійснення платіжних операцій компаніями, з якими воно співпрацює.

Госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт" входить до концерну "Укроборонпром". Правоохоронці зараз проводять кілька розслідувань щодо інших угод підприємств концерну.

Нагадаємо, 5 жовтня "Укроборонпром" на великому міжнародному форумі AUSA-2016 в США оголосив про початок реформування оборонно-промислового комплексу України.