ua en ru

"Укроборонпром" оголосив про початок реформи ОПК

"Укроборонпром" оголосив про початок реформи ОПК Фото: глава "Укроборонпрому" Роман Романів

Український ОПК реформують у відповідності з міжнародними стандартами корпоратизації

Державний концерн "Укроборонпром" на великому міжнародному форумі AUSA-2016 в США оголосив про початок реформування оборонно-промислового комплексу України. Відповідні плани представив глава "Укроборонпрому" Роман Романов, передає прес-служба концерну.

За словами Романова, "Укроборонпром" має намір реформувати ОПК України у відповідності з міжнародними стандартами корпоратизації.

"Це дозволить створити прозору сучасну структуру управління, зокрема, наглядові ради, встановити єдині загальноприйняті правила гри для міжнародних інвесторів, залучити іноземний капітал і дозволити йому працювати на посилення обороноздатності України", - заявив Романів.

Також повідомляється, що ще один напрям реформування галузі - створення кластерів, які об'єднають профільні підприємства. Так, в червні цього року був створений перший кластер - Українська авіабудівна корпорація на основі "Антонова". Концерн також розраховує, що нардепи приймуть закони і для інших галузей, щоб відкрити можливості для спільної діяльності з іноземцями.

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" представив комплекс розвідки і пеленгації "Тінь".