ua en ru

У поліції прокоментували конфлікт в Інституті серця з активістами С14

У поліції прокоментували конфлікт в Інституті серця з активістами С14 Фото: Наталя Федоровська (скріншот YouTube)

У столичній поліції запевняють, що в Інституті серця нікого не затримували

Активістів організації С14 не затримували Інституті серця. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила прес-офіцер Деснянського району столичної поліції Наталя Федоровська.

Опубліковано Маркіяном Яциняком П'ятниця, 14 грудня 2018 р.

Вона підкреслила, що поліція нікого не затримувала.

Фото: місце події

"Поліція працює на місці. О 15:55 прийшло повідомлення про конфлікт на Братиславській, 5а (Інститут серця). Наразі працює слідчо-оперативна група там. Жодного посиленого режиму немає. Жодних затриманих у нас немає", - сказала Федоровська.

При цьому у С14 зазначають, що у дівчини забирають телефон, а активістів організації не пускають до "заручників".

ВАЖЛИВО! Зараз! Братиславська, 5А. Прошу журналістів і небайдужих підтягнутись. Поліція вже їде. Прямо зараз керівник Інституту серця Боріс Тодуров і його посіпаки незаконно утримують дівчину і двох хлропців, активістів організації СІЧ. Дівчину блокує безпосередньо Тодуров і 5-6 чоловік охорони. Не дають вільно пересуватись і подзвонити. Провокують. Вже десь хвилин 40. А справа в чому. Вчора Тодуров зібрав трудовий колектив в актовому залі і два якихось "кризових менеджери" проводили лікарям тренінг про кейс Крисіна і "протидію атакам активістів". Розбирали записи з камер спостереження, як до Крисіна в палату заходили, скільки людей було, як координувались. Справа в тому, що наступного тижня в Існтитуті серця голосування за головного лікаря. І це Тодуров так готується до надзвичайних ситуацій. Крисіна ж вчора при розборі ситуацій вважали жертвою. Вчора ж Тодуров і ко провели тренування по тому, як наступного разу треба буде блокувати активістів, втрачати свідомість і провокувати конфлікт щоб зазняти це і виглядати жертвами атак. Сьогодні на 14:00 у них мало бути "закріплення матеріалу" ну і власне туди пішли активісти з камерами що б по тихому зняти цей процес. Дівчина просто сиділа в актовому і вела зйомку, це не заборонено. Причому туди зігнали всіх лікарів і технічний персонал. Нагадаю, що в лютому активісти знайшли Крисіна в дитячому відділенні Інституту серця, там він там переховувався від суду. В палаті з Крисіним тоді сидів і розмовляв чоловік зав.відділенням Ірини Аксьонової. Потрапив туди Крисін по команді Тодурова. Крисіна тоді полили зеленкою і в той же день він з дитячого відділення спетляв. Зараз Крисін в тюрмі. Так от в Інституті Серця ніхто за те, що переховували злочинця, не поніс. Репост!

Опубліковано Євгеном Васильовичем П'ятниця, 14 грудня 2018 р.

Нагадаємо, координатор С14 Сергій Мазур раніше заявив, що в Інституті серця у Києві затримано чотирьох громадських активістів організації С14. Він підкреслював, що активісти прийшли подивитися, як лікар-кардіохірург Борис Тодуров проводить тренінги для медиків, як протидіяти активістам.

"Зараз одну дівчинку затиснули 6 чоловік і трьох хлопців оточила охорона. До неї не пускають. Вимагають все видалити", - відзначав координатор.

У лютому активісти С14 знайшли співучасника вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна в Інституті серця у Києві. Після цього МОЗ звернулося до директора Інституту серця з вимогою пояснити, чому Крисін знаходився у дитячому відділенні установи.