ua en ru

Поки не буде до всіх однакового ставлення із Будинку футболу, нас чекатимуть скандали, - Суркіс

Поки не буде до всіх однакового ставлення із Будинку футболу, нас чекатимуть скандали, - Суркіс Фото: почесний член УЄФА Григорій Суркіс (прес-служба)

Почесний член УЄФА Григорій Суркіс впевнений, що скандали, такі як звільнення Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України з футболу, стануть найближчим часом не рідкістю. Причина цього - керівництво ФФУ, яке керується виключно власними амбіціями.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Суркіса Telegram-каналу "Бомбардир".

"Перш за все, почати треба з людей, які сьогодні керують українським футболом, які "стрілки" переводять на тих, хто дійсно вкладає свої кошти. А деякі просто намагаються шляхом популізму підвищувати свої власні амбіції, рейтинги. Цього не повинно бути в футболі. Тому на питання я хочу ще раз відповісти: поки не буде до всіх однакового ставлення з Будинку футболу, нас чекатимуть чергові скандали, в тому числі в суддівстві. Я думаю, що багато грошей заробили саме футболісти, а не функціонери. Нехтуючи іноді своїм здоров'ям, як Бесєдін, приносячи в казну федерації багато грошей, але потім хтось каже, що "це я дав премію хлопцям". А цю премію не він дав, не голова Федерації, а ці хлопці завоювали це", - говорить він.

Суркіс також вказав на ще один цікавий момент: за всі роки, коли Федерацію футболу очолював пан Павелко, ніде немає інформації, що зроблений аудит, і що можна на нього подивитися.

"Я 12 років керував Федерацією. Залишаючи свій пост, я залишив на рахунках Федерації 37 млн ​​доларів, сучасну інфраструктуру, якою користуються і зараз. Задайте питання їм, а чи можуть вони сказати, яким чином є можливість ознайомитися, скільки коштів протягом 2015- 2021 років отримала Федерація футболу? Ви не знайдете жодної інформації з цього приводу, - запевняє колишній голова ФФУ. - Я приведу один приклад і більше нічого не буду говорити. Коли Блохін зі своєю командою потрапив у 2006 році в 1/4 фіналу чемпіонату світу, то не за рахунок коштів Федерації футболу, а за рахунок моєї власної кишені, за рахунок коштів меценатів вони отримали 8,5 млн доларів. Нехай мені сьогодні покажуть, скільки коштів отримала команда за потрапляння в 1/4 фіналу чемпіонату Європи. Я не розумію, яким чином Федерація футболу, яка є найбільш багатою в українському спорті, не може спромогтися, щоб аудит був зроблений. Але я вважаю, що коли-небудь настане такий час, коли клуби, які проковтнули те, що президент УЄФА разом з виконкомом виділили кожній федерації під час коронавірусу 4,5 млн євро, запитають: "Де ці кошти?!" Ці кошти також ніхто не бачив, і ніхто не знає, куди вони пішли ".