ua en ru

Прикордонники не пустили в Україну ймовірних військових РФ

Прикордонники не пустили в Україну ймовірних військових РФ Фото: прикордонники не пустили в Україну передбачуваних військових РФ

У "Борисполі" затримали п'ятеро росіян, в одного з яких виявили військових квиток

Українські прикордонники не пустили на територію України шість громадян Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, у "Борисполі" прикордонники затримали п'ять громадян Росії, які прибули з Мінська.

Всі чоловіки прибули в Україну вперше. В ході додаткового контролю у кожного з росіян виявили однакові суми в розмірі 100 тис. рублів в однакових конвертах.

У деяких із затриманих збігалася дата видачі паспортів. Всі п'ятеро заявили, що приїхали в Україну на відпочинок. У ДПСУ зазначили, що під час спілкування відповіді чоловіків були характерні саме для військових або чітко проінструктованих осіб.

Крім того, у одного з росіян прикордонники спільно з СБУ виявили військовий квиток, жетон ЗС РФ і маскувальний халат. Також встановлено, що деякі з них, можливо, причетні до злочинного угруповання, яка пов'язана з шахрайськими діями у банківській сфері.

Зараз громадянам РФ відмовлено у перетинанні державного кордону.

Ще один громадянин Росії був затриманий в аеропорту "Жуляни". Він також прилетів до України рейсом з Мінська.

Під час прикордонного контролю на чоловіка спрацювала база даних, оскільки стосовно нього діяло доручення від правоохоронних органів.

Далі під час перевірки встановлено, що чоловік є головою Ради директорів однієї з групи компаній, яка займається фінансуванням проектів в Росії і за кордоном.

altaltalt

Фото: прикордонники не пустили в Україну ймовірних військових РФ

Також з'ясувалося, що він має зв'язки з представниками незаконних збройних формувань, що воювали на сході України, оскільки в його телефоні були знайдені відповідні контакти, і, крім того, був нагороджений медаллю «За повернення Криму» особисто міністром оборони РФ Йому також відмовлено у перетинанні державного кордону.

Нагадаємо, РФ поширює інформацію про активізацію бойових дій в Луганській області.