ua en ru

Прикордонники виявили у громадянина Чехії монети XIX - XXI століття

Прикордонники виявили у громадянина Чехії монети XIX - XXI століття Фото: прикордонники

Чех намагався вивезти в Росію колекцію монет і банкнот

У міжнародному автомобільному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Катеринівка" прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці не допустили переміщення через кордон старовинних монет і банкнот. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

"При здійсненні поглибленого огляду автомобіля марки BMW чеської реєстрації, на якому виїжджав в Росії громадянин Чехії, прикордонний наряд у двох валізах, які лежали у багажному відділенні, виявив колекцію монет і банкнот", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, іноземець заявив, що колекція є його власністю і містить більше 3 тис. монет і банкнот XIX - XXI століть, які були випущені в Ізраїлі, Таїланді, Туреччині, Німеччині, Словенії, Франції та царської Росії.

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: гроші, виявлені у чеха на кордоні з Росією

Прикордонники виявили 3,2 тис. монет і 20 банкнот, з яких 369 монет і 1 банкнота, ймовірно, становлять культурно-історичну цінність. Останні вилучені в установленому порядку. На правопорушника складено відповідні адміністративні матеріали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Державної прикордонної служби України на пункті пропуску "Шегині" затримали палестинця, який намагався незаконно перетнути українсько-польський кордон.