ua en ru

Пивоварський йде у відставку

Пивоварський йде у відставку Фото: Андрій Пивоварський йде з уряду

Сьогодні Пивоварський будеть спілкуватися на цю тему з прем'єр-міністром України

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський йде у відставку. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Адміністрації президента України.

"Пивоварський вже купив квиток в одну сторону в Каліфорнію. Він вірно вчинив. Обіцяв, що пропрацює рік. Потім його на місяць умовили залишитися ось він відпрацював місяць", - сказав співрозмовник РБК-Україна.

За словами співрозмовника, сьогодні Пивоварський будеть спілкуватися на цю тему з прем'єр-міністром України.

Зазначимо, раніше джерело в Кабінеті міністрів України повідомило, що Пивоварський йде у відпустку на місяць.

"У Пивоварського немає бажання повертатися з відпустки", - відзначило джерело в Кабміні.

Нагадаємо, що Пивоварський заявив про відставку ще 11 грудня 2015 року. На той час він повідомив, що його рішення остаточне, а після відходу з Кабміну має намір повернутися в бізнес. Міністр розповів, що його рішення не є політичним.

"Одна з причин - це те, що неможливо реформувати бюрократію, систему держуправління без запровадження справедливої компенсації, без запровадження справедливої мотивації держслужбовців", - заявивши Пивоварський.

Однак 4 лютого цього року в ході позачергового засідання уряду, Пивоварський на прохання Яценюка погодився залишитися на міністерської посади. У той же час, він озвучив умови, при виконанні яких готовий залишатися главою МІУ. Зокрема, це справедлива зарплата для держслужбовців і прозорі держзакупівлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин має намір винести на засідання Кабінету міністрів України питання про звільнення главу "НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського.