ua en ru

На період карантину "ДТЕК Енерго" переводить ТЕС на ізольований режим роботи

На період карантину "ДТЕК Енерго" переводить ТЕС на ізольований режим роботи Ілюстративне фото (dtek.com)

Частина виробничого персоналу ТЕС, який необхідний для забезпечення виробництва електроенергії, буде працювати в режимі суворої ізоляції

У зв'язку з введенням карантину в Україні "ДТЕК Енерго" переводить підприємства генерації на спеціальний графік роботи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

В компанії зазначають, що частина виробничого персоналу ТЕС, який необхідний для забезпечення безперервного виробництва електроенергії, буде працювати в режимі суворої ізоляції.

"Це забезпечить стабільну роботу стратегічних підприємств країни та дозволить мінімізувати поширення інфекції. Для співробітників будуть створені всі необхідні соціально-побутові умови для комфортної роботи й відпочинку на території підприємств", - повідомляють в "ДТЕК Енерго".

Зазначається, що співробітники будуть забезпечені повноцінним триразовим харчуванням і необхідним медичним супроводом коштом компанії. Команди енергетиків, які будуть перебувати на підприємствах, формувалися в добровільному порядку.

"Пандемія коронавірусу - серйозний виклик для нашої компанії і всієї країни. Ми розуміємо, що ТЕС - це підприємства критичної інфраструктури, які повинні завжди працювати. Електроенергія - це продукт першої необхідності, нарівні з водою і хлібом. Тому ми вивчили успішний досвід Китаю по ізоляції підприємств в період карантину та прийняли рішення за таким же принципом ізолювати частину персоналу і на наших ТЕС. Таким чином ми зможемо знизити ризики поширення інфекції в регіоні та водночас забезпечити надійність роботи енергосистеми України", - заявив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук.

Інші співробітники ТЕС будуть працювати у віддаленому режимі, частина співробітників буде перебувати в простої.

На шахтах "ДТЕК Енерго" і машинобудівних заводах Corum (частина компанії) персонал також частково переведений на віддалений режим роботи. Для співробітників, які забезпечують виробничі процеси, компанія організовує візуальний контроль і вимірювання температури на прохідних і на робочих місцях. Також введено посилений режим прибирання та дезінфекції в приміщеннях і на території, постійно чергують лікарі та медичний персонал. Підрядники та водії робочих автобусів будуть виконувати додаткову дезінфекцію своїх транспортних засобів.

У "ДТЕК Енерго" уважно стежать за розвитком подій і корегують роботу відповідно до вимог влади, рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України. Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування - 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Нагадаємо, 20 березня у Києві оголосили надзвичайну ситуацію у зв'язку з поширенням коронавірусу. Прем'єр-міністра Денис Шмигаль зазначив, що жодних нових обмежень наразі не передбачається, а режим ЧС покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19.