ua en ru

Переворот в Луганську: спостерігачі ОБСЄ обмежили патрулювання в місті

Переворот в Луганську: спостерігачі ОБСЄ обмежили патрулювання в місті Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

ОБСЄ прийняла додаткові заходи безпеки у зв'язку з ситуацією Луганську

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) обмежили патрулювання у зв'язку з ситуацією в Луганську. Про це йдеться в оперативному звіт місії від 23 листопада.

"Місія прийняла додаткові заходи безпеки і забезпечення операційної діяльності - 21 листопада патрулі СММ були завчасно відкликані на базу, а 21 і 22 листопада здійснювалося обмежене патрулювання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією спостерігачів, 21 і 22 листопада в Луганську район в радіусі приблизно 600 метрів від будинку № 38 на вулиці Луначарського був огороджений.

Протягом цих двох днів у обгородженому районі спостерігачі бачили близько 100 невстановлених озброєних осіб, більшість з яких були у масках (або ховали обличчя) і з білими пов'язками на руках.

У цьому ж районі команда СММ бачила 4 бронетранспортери, які стояли в чотирьох різних місцях: на вулиці Котельникова (типу БТР), на вулиці Лермонтова (типу БТР), на вулиці Котельникова (БТР-80) і на вулиці Польського (БТР-70) .

Крім того, вранці 22 листопада по 20 метрів на південь від перехрестя вулиць Радянської і Лермонтова спостерігачі бачили не менше 4 вантажівки військового типу (без номерних знаків), 1 бронетранспортер (типу БТР) і групу з 5 невстановлених озброєних осіб у формі військового типу з білими пов'язками на руках. Вони не дозволили патрулю місії проїхати в південному напрямку по вулиці Лермонтова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що подальша ескалація напруженості на території окремих районів Луганської області може призвести до значного погіршення гуманітарної ситуації і збільшення потоку цивільного населення на територію, підконтрольну уряду України.