ua en ru

Переатестація перших 100 суддів розпочнеться цього тижня

Переатестація перших 100 суддів розпочнеться цього тижня Фото: судова реформа в Україні

Про це сьогодні заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко

Переатестація перших 100 суддів в Україні розпочнеться поточного тижня. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше оцінювання Вища кваліфкомісія буде проводити 17 лютого. На оцінювання викликається близько ста суддів, у яких закінчилися повноваження судді, у зв'язку з закінченням строку призначення суддею на п'ятирічний термін", - зазначила Симоненко.

За словами голови Ради суддів, процес переатестації буде відкритим. "Комісія буде проводити це прозоро. Допускатимуться до інших приміщень засоби масової інформації (ЗМІ), буде трансляція цього оцінювання", - додала Симоненко.

За її словами, переатестація цих суддів пройде протягом двох днів.

"Перше - судді будуть здавати іспит, який складається з правових позицій Верховного суду і Європейського суду, викладених у рішеннях Верховного суду, Європейського суду. І другий етап - на другий день судді будуть проходити співбесіду за результатами дослідження суддівського досьє за даними, які містяться в суддівському досьє і надійшли до Вищої кваліфкомісії за спеціальними запитами від інших структур або з ініціативи громадських організацій", - підсумувала голова Ради суддів України.

Як заявив напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, судді-корупціонери мають залишити суддівський корпус назавжди.