ua en ru

Яценюк: судді-корупціонери мають покинути суддівський корпус назавжди

Яценюк: судді-корупціонери мають покинути суддівський корпус назавжди Фото: Арсеній Яценюк

Усі українські судді повинні пройти процес чесної переатестації

Ті судді, які мають будь-які корупційні звинувачення, чи які виносили неправосудні рішення, повинні покинути суддівський корпус назавжди. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у "10 хвилинах", повідомляє сайт Кабміну.

Глава уряду підкреслив, що в цьому вже зроблено перший крок - проголосовано відповідні зміни до Конституції, які зараз потребують затвердження парламентом у другому читанні.

"Ці зміни означають те, що всі українські судді повинні пройти процес чесної переатестації. Ті судді, які мають будь-які корупційні звинувачення, чи які виносили неправосудні рішення, повинні покинути суддівський корпус назавжди. А на їхнє місце мають прийти чесні, молоді, фахові юристи, які в суддівських мантіях судитимуть іменем України й іменем справедливості", - вважає він.

Для цього, наголосив Яценюк, до другого читання необхідно внести до парламенту новий закон про судоустрій і статус суддів.

Нагадаємо, нещодавно президент Петро Порошенко звільнив трьох суддів, що несправедливо судили учасників Євромайдану, і 83-х суддів, що зрадили Україну в Криму.