ua en ru

Пентагон обіцяє заходи для "стримування" Росії

Пентагон обіцяє заходи для "стримування" Росії Фото: Міністр оборони Сполучених Штатів Америки США Ештон Картер

Картер назвав "сумним" розвиток подій в Росії

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки (США) Ештон Картер пообіцяв вжити заходів щодо "стримування" Росії та її Президента Володимира Путіна, який, з його точки зору, веде Росію в неправильному напрямку і становить загрозу для світу. Про це повідомляє Голос Америки.

Так, за словами глави Пентагону найбільшими загрозами для США є більш агресивна розстановка російських сил і засобів забезпечення безпеки і поява "Ісламської держави".

При цьому міністр оборони не запропонував жодних конкретних планів щодо протидії їм.

Картер також назвав "сумним" розвиток подій в Росії, але зазначив, що адміністрація США повинна реагувати на дії російського уряду при Володимирі Путіні, які, на його думку, ведуть Росію в неправильному напрямку для його власного народу".

"Нам просто доведеться стримати це. Як в інтересах нашої власної безпеки, так і тому, що у нас є важливі союзники і друзі в цьому регіоні світу, і у нас є важливі договірні зобов'язання по лінії НАТО", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, США розмістять в Європі винищувачі F-22 для підтримки східноєвропейських країн НАТО на тлі агресії Росії в Україні.