ua en ru

США розмістять в Європі винищувачі F-22 для підтримки країн Східної Європи

США розмістять в Європі винищувачі F-22 для підтримки країн Східної Європи Фото: F-22

США розмістять винищувачі для підтримки східноєвропейських країн НАТО на тлі агресії Росії в Україні

США розмістять в Європі винищувачі F-22 для підтримки східноєвропейських країн НАТО на тлі агресії Росії в Україні. Про це заявила секретар Військово-повітряних сил США Дебора Джеймс, передає Reuters.

Вона не надала докладних відомостей про кількість винищувачів, дату їх розміщення або місця їх дислокації, проте наголосила, що ці дії узгоджені з міністром оборони США Ештоном Картером.

"Російська військова активність в Україні продовжує викликати серйозну стурбованість у нас і у наших європейських союзників", - підкреслила Джеймс на прес-конференції в Пентагоні.

Варто зазначити, що на території Німеччини, Італії, Болгарії і Румунії сили НАТО почали спільні навчання повітряно-десантних військ, які триватимуть до 13 вересня. У навчаннях під назвою називаються Swift Response 15 беруть участь близько 5 тис. солдатів з 11 країн Альянсу, і вони є наймасштабнішими з часів закінчення холодної війни.

Крім того, в число учасників увійшли Болгарія, Великобританія, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Нідерланди, Польща, Португалія, США і Франція.

"Кульмінацією навчань стане 26 серпня, коли літаки НАТО скинули більше тисячі парашутистів і обладнання на тренувальну базу в німецькому Хоенфельсе", - пише видання.

Нагадаємо, у Прибалтиці розмістили спецназ НАТО для протидії "гібридної війні".