ua en ru

Печерський райсуд санкціонував обшук українського офісу Google

Печерський райсуд санкціонував обшук українського офісу Google Фото: український офіс Google (Classic.in.ua)

Про це йдеться у відповідній постанові від 10 грудня 2015 року

Печерський районний суд міста Києва надав слідчому Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України тимчасовий доступ до інформації та документів американської компанії Google, розміщених на сервері відеохостингу YouTube. Відповідну ухвалу суду від 10 грудня 2015 року опубліковано у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 грудня 2015 року невстановлені особи без дозволу прокурора і слідчого опублікували дані досудового розслідування за ознаками злочинів.

Зокрема, зловмисники розмістили на сайті antikor.com.ua публікацію під назвою "Як заступник міністра МВС (ПІБ видалено, - ред.) домовлявся про відкати на мільйони гривень" і два відеоролики, які містили відомості про обставини скоєних кримінальних злочинів.

"Надати старшому слідчому ОВС Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Богомолову А. С., слідчим слідчої групи і прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42015000000002699, тимчасовий доступ до інформації та документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до інформації, якою володіє компанія Google, (представництво якої знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б) і розміщена на сайті "Ютуб" (https://www.youtube.com)", - йдеться в тексті постанови №757/46790/15-к.

Слідчі також встановили, що сайтом youtube.com "управляє компанія Google, офіс якої в Україні знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б".

"Надати: IP-адресу, хост електронної пошти, з якої на сервер сайту "Ютуб" надійшли файли з відеозаписами; інформацію щодо ідентифікації; повні анкетні дані особи, що його електронну адресу і файли безпосередньо з відеозаписами", - йдеться у тексті офіційного повідомлення.

Нагадаємо, в листопаді Печерський райсуд пригрозив Facebook обшуком із правом вилучення документів. Це пов'язано з розслідуванням кримінальної справи щодо вбивства громадського діяча.

Раніше прокуратура Києва попросила владу США запитати у Facebook відомості щодо вбивства журналіста і письменника Олеся Бузини в Києві.