ua en ru

Павленко: Україна може замінити РФ на аграрному ринку Туреччини

Павленко: Україна може замінити РФ на аграрному ринку Туреччини Фото: Олексій Павленко

Україна готова виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччини, заявив Павленко

Міністр аграрної промисловості і продовольства України Олексій Павленко вважає, що Україна може замінити Росію на ринку аграрної продукції Туреччини. Про це Павленко написав у своєму Facebook.

"Якщо традиційні партнери Туреччини застосують санкції, тобто припинять поставлять зернові, Україна готова збільшити поставки зерна, кукурудзи та олії мінімум удвічі. Туреччина давній і надійний партнер України, ми готові виступити гарантом продовольчої безпеки цієї країни. Таким чином, Україна зможе замінити Росію на турецькому ринку. Яким би не було рішення російської сторони, воно не повинно вплинути на продовольчу безпеку Туреччини", - написав Павленко.

Міністр зазначив, що Україна має достатню кількість продукції відповідної якості, щоб забезпечити потреби турецьких споживачів у разі введення обмежень з боку РФ.

Так, за даними Павленка, за 10 місяців 2015 року Україна експортувала в Туреччину аграрної продукції на суму майже 566 млн доларів, серед якої зерна на суму понад 55 млн і масла - на суму майже 75 млн.

Якщо РФ введе продовольче ембарго проти Туреччини, Україна може істотно збільшити ці показники за рахунок додаткових поставок пшениці, кукурудзи, ячменю, бобових і масла.

Український агросектор готовий виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччини. Якщо традиційні партнери Туреччини за...

Posted by Олексій Павленко on 29 ноября 2015 г.

Нагадаємо, 28 листопада президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

Сьогодні став відомий попередній список продуктів, яких торкнуться санкції Росії проти Туреччини.