ua en ru

Патріарх УГКЦ звернувся із закликом припинити кровопролиття

Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук звернувся до всього українського народу із закликом відмовитися від насилля та зупинити кровопролиття.

"З великою тривогою і сумом ми спостерігаємо за подіями, які відбуваються у ці хвилини у місті Києві, - йдеться у зверненні. - У зв'язку з цими надзвичайними обставинами хочу звернутися до усіх вірних нашої Церкви, до всього українського народу і до усіх людей доброї волі. В ім'я Боже, зупиніть кровопролиття! Ніколи насилля не було способом будівництва вільної, незалежної держави! Ніколи кровопролиття не зможе примирити сердець і запропонувати позитивний вихід.

Я звертаюся до української влади: прислухайтеся до свого народу, почуйте його, не використовуйте проти нього насилля чи репресивні механізми.

Звертаюся до політичних діячів нашої держави: усвідомте відповідальність за майбутнє свого народу, відповідальність за ті заклики і за ті кроки, які ви сьогодні йому пропонуєте.

Я звертаюся до представників громадянського суспільства, до громадян, до членів різних громадських організацій, зокрема до мітингувальників, які стоять на Майданах: благаю вас, поверніться до мирного характеру протестів. Не дозволяймо, щоби емоції брали верх над вашим світлим розумом. Ані страх, ані агресія, ані озлобленість ніколи не були добрими порадниками, які би добре допомогли нам вирішувати наше майбутнє.

Я звертаюся до українських суддів: прислухайтеся до голосу свого сумління, пам'ятайте, що справедливості без правди не буває. Запитайте себе чому люди звертаються до вас "Ваша честь". Не дозвольте ніколи не заплямувати вашої честі несправедливими рішеннями.

Я звертаюся до нашого єпископату і духовенства: у цей час особливо чувайте над душами повірених вам людей. Промовляйте словом миру до їхніх сердець і умів. Проголошуйте Євангеліє Христового миру.

Усіх закликаю до молитви за мир у спокій у нашій державі. Нехай Господь миру, Господь, який дарував нам свій мир буде з усіма вами".