ua en ru

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019 Колаж РБК-Україна

Партія "Голос" була створена Святославом Вакарчуком перед виборами до Верховної ради

Партія "Голос" Святослава Вакарчука візьме участь у виборах до Верховної ради 21 липня 2019. Актуальні рейтинги і дані соцопитувань, останні новини і діяльність політсили - в матеріалі РБК-Україна.

Екзит-поли на виборах в Раду 2019

За результатами першого Національного екзит-полу, партію "Голос" на парламентських виборах підтримали 6,3% виборців. З таким результатом політсила Святослава Вакарчука зможе отримати в Раді 18 місць.

Також, в парламент IX скликання проходять:

  1. "Слуга народу" - 43,9%
  2. "Опозиційна платформа - За життя" - 11,5%
  3. "Європейська солідарність" - 8,9%
  4. "Батьківщина" - 7,6%

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Список партії "Голос"

Святослав Вакарчук 9 червня в Києві представив першу десятку списку своєї партії "Голос", до неї увійшли:

  • музикант і засновник партії Святослав Вакарчук,
  • екс-заступник глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко,
  • глава українського підрозділу міжнародної IT-компанії Ring Кіра Рудик,
  • експерт зі зв'язків з ВР Стратегічної групи радників при КМУ Ярослав Железняк,
  • член правління "Центру протидії корупції" Олександра Устинова,
  • керуючий партнер ЮФ "Василь Кісіль і Партнери" Олег Макаров,
  • виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин,
  • заступник головного редактора газети "Дзеркало тижня" Сергій Рахманін,
  • в. о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська,
  • екс-заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина.

Рейтинг партії "Голос" на парламентських виборах 2019

Опитування 13-17 липня

Згідно з даними опитування, яке було проведене соціологічною групою "Рейтинг" з 13 по 17 липня, "Голос" набирає 5,9% голосів виборців. У п'ятірку лідерів, які зможуть подолати п'ятивідсотковий бар'єр і пройти в парламент, також увійшли "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Опитування 6-10 липня

Соціологічне опитування було проведено групою "Рейтинг" року серед 2 тис. респондентів по всій Україні. За результатами, партія "Голос" набрала 6,6% підтримки респондентів (серед тих, хто визначився і точно йде на вибори). До першої п'ятірки рейтингу також увійшли: "Слуга народу" (47%), "Опозиційна платформа - За життя" (11,6%), "Європейська солідарність" (8,2%), "Батьківщина" (6,4%).

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Опитування 25 червня-7 липня

У період із 25 червня по 7 липня КМІС було проведено соціологічне дослідження електоральних симпатій українців. Згідно з опублікованими результатами, партія "Голос" на майбутніх парламентських виборах може набрати 4,4% голосів. Таким чином політсила не подолає необхідний 5% прохідний бар'єр. Четвірка лідерів виглядає так: "Слуга народу" (48,5%), "Опозиційна платформа - За життя" (14,1%), "Європейська солідарність" (9,2%), "Батьківщина" (6,2% ).

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування 28 червня-4 липня

В даних опитування Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і Центру "Соціальний моніторинг" за 28 червня - 4 липня партія "Голос" має 7,5% підтримки респондентів. У першій п'ятірці кандидатів, які можуть подолати прохідний бар'єр в Раду, також "Слуга народу" (41,6%), "Опозиційна платформа - За життя" (13,7%), "Європейська солідарність" (8,5%), "Батьківщина" (7,7%).

Опитування 29 червня-3 липня

За даними дослідження соціологічної групи "Рейтинг" із 29 червня по 3 липня, після виборів до парламенту 9 скликання можуть пройти 5 політичних сил, в тому числі і партія Святослава Вакарчука "Голос" з 7,2% підтримки виборців. Лідирує в рейтингу - "Слуга народу" (42,3%). Також прохідний бар'єр долають "Опозиційна платформа - За життя" (13,4%), "Європейська солідарність" (8,3%), "Батьківщина" (7,2%).

Опитування 13-23 червня

В опитуванні групи "Рейтинг" від 13-23 червня на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI), партія "Голос" посіла третє місце з 8% симпатій респондентів (серед тих, хто піде на вибори і визначився, за кого голосувати). Перше місце в рейтингу у "Слуги народу", на другій сходинці "Опозиційна платформа - За життя", також в парламент можуть пройти партії "Європейська солідарність" та ВО "Батьківщина".

Социологи обнародовали еще один рейтинг партий перед выборами

Опитування 13-21 червня

Згідно з даними опитування, яке провели Український інститут соцдосліджень ім.Якіменко і центр "Соціальний моніторинг", партію "Голос" на виборах готові підтримати 6,8% опитаних українців. У п'ятірку лідерів, які зможуть набрати 5% і пройти в Раду, входять "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Опитування 8-12 червня

За результатами опитування "Рейтингу", який проводився з 8 по 12 червня, партія піднялася на третє місце в рейтингу перед виборами в Раду. 8,1% опитаних громадян готові проголосувати за "Голос".

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Опитування 6-9 червня

Згідно з даними, зібраними соцгрупи "Рейтинг", за партію "Голос" готові проголосувати 6,4% опитаних. Вона замикає п'ятірку лідерів, до якої також увійшли "Слуга народу", "Опозиційна платформа За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Опитування 26 травня-7 червня

За даними опитування КМІС, "Голос" Вакарчука займає п'яте місце в рейтингу політичних партій, які беруть участь в парламентських виборах. Так, за "Голос" мають намір проголосувати 5,6% респондентів. Лідером рейтингу залишається "Слуга народу" (48,5%), на другому місці - "Опозиційна платформа - За життя" (11,8), на третьому "Європейська солідарність" (8,1%), на четвертому - "Батьківщина" (7,8%).

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Опитування 29 травня - 3 червня

Згідно з результатами опитування групи "Рейтинг", партія "Голос" долає п'ятивідсотковий бар'єр і проходить в Раду. За партію Вакарчука готові проголосувати 5,6% респондентів. Таким чином, партія займає П'ятов місце в рейтингу. На першому місці - "Слуга народу" (48,2%), на другому - "Опозиційна платформа" (10,5%), на третьому - "Європейська солідарність" (7,8%), на четвертому - "Батьківщина" ( 6,9%).

Партія "Голос": результати на парламентських виборах 2019

Опитування 16-21 травня

За результатами дослідження передвиборчих настроїв українців, яке було проведено соціологічною групою "Рейтинг" у другій половині травня, нова партія "Голос" на майбутніх виборах може набрати 4,6% голосів (серед тих, хто точно піде голосувати і визначився з вибором).

Серед усіх опитаних рівень підтримки даної політсили становить 3,4% голосів.

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019

Рейтинги партій на виборах до Верховної Ради 2019 (фото: ratinggroup.ua)

У загальному передвиборчому рейтингу "Голос" знаходиться на 6 позиції. Дані в результатах дослідження говорять про те, що партії може не вистачити голосів для подолання 5% прохідного бар'єру в парламент IX скликання.

У західних областях за "Голос" готова голосувати найбільша кількість респондентів (5%), в центрі країни політсилу підтримують 4% респондентів, на сході - 3% опитаних, в південному регіоні -1%.

Історія і лідер партії "Голос"

16 травня 2019 року в Києві Святослав Вакарчук оголосив що має намір брати участь в парламентських виборах з партією "Голос". Вона була створена на основі політичної партії, яка була зареєстрована в 2015 році для участі в місцевих виборах.

Варто зазначити, що український музикант в минулому вже був народним депутатом від партії "Наша Україна - Народна самооборона" у Верховній раді VI скликання. Однак в 2008 році склав повноваження за особистою ініціативою.

У 2019 Вакарчук став лідером нової політичної сили, головними завданнями якої він назвав ліквідацію корупції, боротьбу із зовнішніми і внутрішніми ворогами, євроатлантичну інтеграцію країни.

Члени партії

В команду "Голосу" увійшли:

  • екс-заступник міністра економіки Юлія Клименко;
  • громадський активіст і екс-глава правління антикорупційної організації Transparency International Україна Ярослав Юрчишин;
  • доктор медичних наук Юрій Соколов;
  • актор, режисер і командир роти, яка захищала Донецький аеропорт Андрій Шараскін (кіборг "Богема");
  • громадська активістка, волонтер, в.о. голови Одеської ОДА в 2016-2017 рр. Соломія Бобровська;
  • екс-радник міністра економічного розвитку і торгівлі України, радник прем'єр-міністра зі зв'язків із парламентом Ярослав Железняк;
  • колишній заступник голови Стратегічної групи радників по підтримці реформ при Кабміні Павло Кухта в партії "Голос" став програмним директором.

Вакарчук з командою партії "Голос"Вакарчук з командою партії "Голос" (фото: facebook.com/GolosZmin)

Вакарчук заявив, що серед членів його політсили не буде діючих депутатів.

"Партія повинна повністю складатися з людей, серед яких немає діючих народних депутатів. Це дуже важливо, щоб люди розуміли, що ми пропонуємо нові кардинальні рішення, які інші ще ніколи не пропонували", - сказав лідер "Голосу".