ua en ru

Парламентарії пропонували Януковичу прийняти закон, який дозволяв би засудженим лікуватися за кордоном

Парламентарі пропонували Президенту України Віктору Януковичу прийняти закон, який дозволяв би засудженим лікуватися за кордоном. Про це він заявив в інтерв'ю для програми "Вечори з Віталієм Коротичем".

"Приходить до мене група депутатів і кажуть давайте прийм закон, щоб можна було лікувати наших ув'язнених за кордоном в лікарнях", - сказав Президент.

Він додав, що у разі прийняття такого закону в Україні буде прогресувати корупція в медичній сфері.

"Уявіть собі, що завтра тисячі ув'язнених, які мають гроші, почнуть корумпувати медичну галузь, лікарів. Почнеться корупція в цьому питанні. Отримав вирок, отримав дозвіл виїхати на лікування за кордон і з в'язниці поїхав лікуватись. А що буде далі? Тут все, що завгодно, може бути", - сказав Президент.

Раніше він заявляв, що питання лікування екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за кордоном буде вирішуватися в рамках законодавства.

У той же час глава держави зазначив, що судові справи відносно Тимошенко дадуть досвід українській правоохоронній системі і принесуть користь і цій системі, і суспільству. Президент підкреслив, що в справах Тимошенко неприпустимі ніякі порушення.

Нагадаємо, екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові за вироком Печерського районного суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р. 9 травня вона була транспортована з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" в Харкові для проведене міжнародною медичною комісією курсу реабілітації, проте опозиція заявляє, що повноцінне лікування вона може отримати тільки за кордоном.