ua en ru

Парламент спростив процедури будівельного контролю для об'єктів вітрогенерації

Парламент спростив процедури будівельного контролю для об'єктів вітрогенерації Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

За документ у другому читанні проголосували 256 народних депутатів

Парламент ухвалив у другому читанні законопроект №8015 про інвестиційну привабливість будівництва об'єктів відновлюваної енергетики, передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 256 народних депутатів.

Проектом передбачається удосконалити законодавство про зняття адміністративних бар'єрів, а також підвищити інвестиційну привабливість галузі виробництва енергії з поновлюваних джерел.

Законом уточнюються положення законодавства України щодо регулювання містобудівної діяльності з метою уникнення корупційних чинників, адміністративних бар'єрів і забезпечення інвестиційної привабливості будівельних процесів при створенні, розвитку, модернізації об'єктів відновлюваної енергетики.

Зокрема, проект закону значно спрощує узгодження процедур експертизи проектів будівництва об'єктів та уточнення характеристик віднесення об'єктів до класів наслідків. Підкреслимо, що в законі йдеться про спрощення процедур будівельного контролю тільки для об'єктів, які виробляють електричну енергію з енергії вітру.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, в липні в рамках розгляду законопроекту про захист дітей №8295 народні депутати розглянули і відхилили поправку, яка стосується податкових пільг для зеленої енергетики.

Україна 24 лютого стала повноправним членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Зазначалося, що для України приєднання до IRENA означає вихід на міжнародну арену гравців ринку відновлюваної енергетики. Це, безумовно, поліпшення інвестиційного іміджу держави, широкі можливості залучення кращих світових практик і технологій, а головне - "зелених" інвестицій.