ua en ru

Парламент хоче встановити мінімальні закупівельні ціни на сире молоко на рівні 4 грн

Парламент хоче встановити мінімальні закупівельні ціни на сире молоко на рівні 4 грн Фото: Верховна Рада України

За відповідне рішення проголосували 227 нардепів

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект № 2089 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко і підтримки села". За відповідне рішення проголосували 227 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Законопроект передбачає, що держава встановлює наступні мінімальні закупівельні ціни на незбиране сире товарне молоко в розрахунку за 1 кг (без урахування податку на додану вартість):

- для молока другого сорту - 4 грн (1 літр молока ≈ 1,024 - 1,032 кг).

Також в законі України "Про державну підтримку сільського господарства України" пропонується доповнити перелік об'єктів державного цінового регулювання цільним сирим товарним молоком, а також у п. п. 3.3.4. статті 3 закону пропонується встановити, що заготівельні і переробні підприємства, підприємства оптової та роздрібної торгівлі проводять розрахунки з постачальниками об'єктів державного цінового регулювання (видів сільськогосподарської продукції та товарів), в строк не більше 7 банківських днів з дня отримання виручки від реалізації цих об'єктів.

Як повідомлялося, роздрібні ціни на молоко в Україні зросли на 45%.