ua en ru

Палата лордів Британії не підтримала план Brexit

Палата лордів Британії не підтримала план Brexit Іллюстративне фото (Getty Images)

Палата лордів 321 голосом "за" та 152 "проти" проголосувала за те, щоб відкинути сценарій виходу з ЄС без угоди

Палата лордів парламенту Британії не підтримала урядовий проект угоди щодо виходу з ЄС та відкинула варіант Brexit. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter Палати лордів.

"Палата лордів 321 голосом "за" та 152 "проти" проголосувала за те, щоб відкинути сценарій виходу з ЄС без угоди та висловити жаль з приводу умов урядового проекту угоди щодо майбутніх відносин з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Палата лордів Британії не підтримала план Brexit

Раніше повідомлялось, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей проти відстрочення виходу зі складу Європейського союзу.

Нагадаємо, Євросоюз готується відкласти Brexit після того, як дійшов висновку, що парламент Британії не підтримує прем'єр-міністра Терезу Мей. Голосування за угодою з ЄС має відбутися 15 січня.

Як відомо, у парламент Британії на цьому тижні можуть внести два законопроекти для проведення нового референдуму щодо виходу країни з ЄС. Повідомляється, що ці законопроекти регулюють юридичні аспекти нового референдуму та зміст тексту бюлетеня.

Нагадаємо, більше ста депутатів Європарламенту звернулися з відкритим листом до громадян Британії із закликом відмовитися від Brexit. У листі євродепутати пишуть, що в разі скасування Brexit, вони підтримають це рішення і в подальшому працювати з ними заради "реформування і поліпшення Європейського Союзу".