ua en ru

Пакистан заявив, що не хоче війни з Індією

Пакистан заявив, що не хоче війни з Індією Фото: Асіф Гафур (AP)

У Пакистані підтвердили, що два індійські пілоти були взяті в полон

Представник пакистанських Збройних сил Асіф Гафур заявив, що Пакистан не хоче війни з Індією. Про це повідомляє пакистанське видання Мѕn.

Гаруф підвердив, що два індійські пілоти були взяті в полон.

"Ми не хочемо ескалації, ми не хочемо йти на війну", - сказав він.

Відзначимо, в Індії заявили, що привели в повну готовність армію і прикордонників. Індійські військові та прикордонники перебувають у бойовій готовності як уздовж лінії контролю в Кашмірі, так і на кордоні Пакистану та Індії поза Кашміру.

Нагадаємо, сьогодні в повітряному просторі Пакистану збили два літаки Військово-повітряних сил Індії. МЗС Пакистану заявив, що ВПС Індії завдали ударів по "невоєнних цілях". Після цього Індія заявила, що збила пакистанський винищувач. На тлі цих подій країни повідомили, що закривають повітряний простір.

РБК-Україна писало, що напередодні в Кашмірі терористи атакували колону Центральних резервних сил поліції, в результаті чого загинули десятки індійських військових. Відповідальність за напад взяла терористичне угрупування "Джаиш-е-Мухаммад".

Після цього прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді пригрозив владі Пакистану "рішучою відповіддю" на теракт в Кашмірі, в результаті якого загинули 44 військовослужбовців.