ua en ru

Глава виробника російських винищувачів Су заявив про відставку. Це виявилося фейком

Глава виробника російських винищувачів Су заявив про відставку. Це виявилося фейком Фото: гендиректор "Сухого" Юрій Слюсар (sukhoi.org)

Генеральний директор російської Об'єднаної авіабудівної корпорації "Сухий" Юрій Слюсар засудив війну проти України і пішов у відставку. Його компанія виробляє бойові літаки, задіяні в бомбардуваннях території України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт компанії "Сухий".

"Я приходив на посаду керівника з бажанням зміцнити російську авіаційну галузь, але навіть не уявляв собі, що літаки, що випускаються компанією, яку я очолюю, будуть бомбити мирні райони Харкова, де колись працював засновник ОКБ "Сухий". Проведення спецоперації на Україні стало для мене лінією, яку я не можу перейти на посаді генерального директора АТ "АХК "Сухий". Я не можу і не бажаю стояти біля керма компанії, яка сьогодні створює зброю для вбивства мирних громадян", - йдеться в його заяві.

Також Слюсар попросив розглядати його заяву офіційною позицією по догляду з дожності.

Зазначимо, з лютого він перебуває під британськими санкціями.

Оновлено від 16:00

Як пише російське видання "Коммерсант", заява Слюсаря виявилася фейком.

"Це фейк. Хакерська атака на сайт "Сухого". Приклад інформаційної війни проти Росії та нашого авіабудування. Ми підтримуємо президента. На жалюгідні уколи відповімо ще більш ударною працею", - зазначив гендиректор "Сухого".