ua en ru

Опубліковано закон про скасування ліцензій операторам телекомунікацій

Опубліковано закон про скасування ліцензій операторам телекомунікацій Ілюстративне фото (УНІАН)

Закон набуде чинності через 3 місяці з дня опублікування

Законопроект №1050 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню", який передбачає скасування ліцензій операторам телекомунікацій, опублікований у виданні "Голос України". Документ набуде чинності через 3 місяці з дня опублікування.

Законом усувається законодавча колізія норм закону про ліцензування і закону про телекомунікації, а саме виключається з переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, діяльність у сфері телекомунікацій. Документом передбачено замінити ліцензування видів діяльності в сфері телекомунікацій на надання повідомлення суб'єктами господарювання.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський підписав цей законопроект 23 вересня.

Так, Верховна рада 18 вересня підтримала в другому читанні законопроект №1050, за документ проголосували 349 парламентаріїв.

Як писало РБК-Україна раніше, даний закон парламент прийняв за основу 10 вересня. Нардепи також схвалили підготовку документа до другого читання за скороченою процедурою.

Крім того, 19 вересня ВР підтримала за основу в першому читанні законопроект №2035 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж з загальнонаціональним покриттям". За проект закону проголосували 290 депутатів ВР.