ua en ru

Оператор "Північного потоку-2" оцінив законопроект США про санкції

Оператор "Північного потоку-2" оцінив законопроект США про санкції Фото: газопровід "Північний потік-2" (facebook.com-oilcapital.ru)

Оператор газопроводу заявив, що реалізація "Північного потоку - 2" залежить не від політичних настроїв

Начальник відділу корпоративних комунікацій Nord Stream 2 AG Ірина Васильєва оцінила законопроект американських сенаторів, що передбачає введення санкцій проти осіб і компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік - 2". Про це повідомляють росЗМІ.

За її словами, західноєвропейські енергетичні компанії з Австрії, Німеччини, Франції, Великобританії та Нідерландів зобов'язалися інвестувати в проект приблизно по мільярду євро кожна

"Реалізація "Північного потоку - 2" залежить не від політичних настроїв, а від всеосяжних рамок процедури видачі дозволів у відповідності з чітко визначеними правовими вимогами, заснованими на європейському та національному законодавстві, а також міжнародних конвенціях", - сказала вона

Нагадаємо, глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що зареєстрований у Сенаті США законопроект проти "Північного потоку-2" містить вимоги ввести санкції проти причетних до будівництва газопроводу. За його словами, на відміну від інших подібних документів, цей законопроект містить не заклик, а вимогу ввести санкції. Він також підкреслив, що дані санкції не націлені на збитки компаніям з Євросоюзу.

Раніше "Газпром" заявив, що "Північний потік-2" готовий наполовину. На даний момент укладено понад 1,1 тис. км газопроводу.