ua en ru

В ООН заявили про продовження розвитку ядерної програми КНДР

В ООН заявили про продовження розвитку ядерної програми КНДР Фото: Розмарі Дікарло (flickr.com/advocacy_project)

Північна Корея зберігає і розвиває ядерну зброю і балістичні ракети

На засіданні Ради безпеки щодо санкцій проти Північної Кореї (КНДР) заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло заявила, що Пхеньян продовжує розвивати ядерну програму. Про це повідомляє Reuters.

Вона зазначила, що в той час як були помічені деякі позитивні зміни, продовжують мати місце знаки, що Північна Корея зберігає і розвиває ядерну зброю і балістичні ракети".

Нагадаємо, раніше в доповіді ООН говорилося, що КНДР не припинила розробку ні ядерної, ні ракетної програми. КНДР продовжує дії, за які Радбез ООН ввів проти Пхеньяну санкції ще в 2006 році. Зокрема, у вересні 2017 року РБ ООН наклав повну заборону на експорт з Північної Кореї текстильної продукції і обмежив продаж Пхеньяну нафтопродуктів 2 млн барелів на рік.

Державний секретар США Майк Помпео, виступаючи перед Азіатським форумом з безпеки в Сінгапурі 3 серпня, також заявив, що Північна Корея не виконує свої зобов'язання з денуклеаризації і досі порушує численні резолюції Ради безпеки ООН. За його словами, до позбавлення КНДР ядерної зброї залишається ще "довгий шлях".