ua en ru

Омелян сьогодні розповість Холодницькому про зловживання на "Укрзалізниці"

Омелян сьогодні розповість Холодницькому про зловживання на "Укрзалізниці" Фото: Володимир Омелян (Віталій Носач, РБК-Україна)

За словами Омеляна, раніше в НАБУ не відреагували на корупцію в інфраструктурній сфері

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян має намір передати керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому інформацію про зловживання в інфраструктурній сфері, на які, за його словами, не відреагувало Національне антикорупційне бюро України (НАБУ). Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Офіційно записався на прийом до пана Холодницкому на 17:00. Передам всі відомі мені факти зловживань, на які досі відсутня реакція НАБУ. Планую також висловити своє бачення про те, як фабрикувалася моя справа і для чого це було потрібно", - заявив Омелян.

Також він додав, що о 18:00 четверга продовжиться допит в НАБУ.

"Під час останньої зустрічі Моніторингової групи спільно з детективами НАБУ був щиро здивований ніжному спілкуванню останніх з співробітниками УЗ по закупівлях... Я вже не кажу про пастирські зустрічі керівника НАБУ з номінаційним комітетом та наглядовою радою УЗ, коли навіть іноземці не розуміють, для чого вони проводяться", - підкреслив він.

Омелян вважає, що боротьба з корупцією в "Укрзалізниці" має ситуативний характер, а також не призводить до видимих результатів.

Омелян сьогодні розповість Холодницькому про зловживання на "Укрзалізниці"

Нагадаємо, 13 вересня Національне антикорупційне бюро України оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів. За даними слідства, він за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 року склали не менше 3,45 млн гривень.

В ході брифінгу 13 вересня Омелян заявив, що на нього здійснюється тиск з боку працівників Національного антикорупційного бюро України. Міністр заявив, що він буде домагатися притягнення їх до кримінальної відповідальності.

14 вересня Солом'янський районний суд міста Києва вирішив віддати Омеляна на поруки.

19 вересня стало відомо, що САП не буде ініціювати відсторонення Омеляна від посади.