ua en ru

Омелян розраховує, що авіарейси Ryanair з'являться в Україні не пізніше осені 2018 року

Омелян розраховує, що авіарейси Ryanair з'являться в Україні не пізніше осені 2018 року Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Міністр інфраструктури заявив, що Ryanair веде переговори з аеропортом "Бориспіль"

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розраховує, що авіарейси Ryanair з'являться в Україні не пізніше осені 2018 року. Про це міністр заявив на зустрічі з журналістами, передає "Ліга".

"Зараз Ryanair знаходиться в переговорному процесі з аеропортом "Бориспіль". Сподіваюся, що друга спроба цих переговорів буде успішною і Ryanair у нас з'явиться не пізніше осені 2018 року", - заявив Омелян.

За словами міністра інфраструктури, домовитись з лоукостом в поточному році "на жаль, нереально".

Він додав, що прогнозована пропускна здатність аеропорту "Бориспіль" - 25-30 млн пасажирів в рік. За підсумками 2016 року, він обслужив 8,2 млн пасажирів, цього року прогнозують 10 млн.

"Це зростання ВВП на 2-3%, а може бути, на 20-30%. Протягом 2 років ми можемо отримати 20 млн пасажирів в аеропорту Бориспіль. Це здатні дати лоукости. У зарегульованою середовищі традиційні авіакомпанії цього не зроблять", - резюмував Омелян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіаперевізник-лоукостер Ryanair скасував 82 рейси через помилку в плануванні відпусток своїх пілотів. Авіакомпанія також заявила, що в наступні 6 тижнів буде скасовувати ще по 40-50 рейсів в день у зв'язку з цією проблемою.