ua en ru

Омелян закликав "Укрзалізницю" звільнити затриманого НАБ чиновника

Омелян закликав "Укрзалізницю" звільнити затриманого НАБ чиновника Фото: Володимир Омелян закликав "Укрзалізницю" звільнити обвинуваченого в корупції чиновника

Міністр інфраструктури розповів, що порушено ще 400 різного роду кримінальних справ за подібними фактами

Міністр інфраструктури Володимир Омелян закликав керівництво ПАТ "Укрзалізниця" звільнити начальника департаменту планування та контролю за закупівлями, якого сьогодні затримали співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБ). Про це він повідомив в ефірі "112 Україна".

"Це (звільнення начальника департаменту, - ред.) має стати предметом розгляду всередині "Укрзалізниці", я звернув на це увагу", - зазначив Омелян.


За словами міністра, сьогодні ввечері відбулася розширена зустріч з управлінням "Укрзалізниці", на якій порушувалося питання затримання співробітника компанії.

"Я вважаю, що ці останні арешти є правильними речами, тому що, на жаль, "Укрзалізниця" була годівницею для цих людей. Це треба зупиняти. Важливо, щоб справу було завершено не просто арештом, а судовим вироком у разі доведення його провини", - сказав він.

Омелян також наголосив, що подібні справи не поодинокі.

"Ми спілкувалися з Бальчуном (глава "Укрзалізниці", - ред.), у нас є понад 400 різного роду кримінальних справ, порушених за фактом, сподіваюся, вони всі будуть розслідувані і будуть винесені вердикти", - зазначив він.

Нагадаємо, 25 липня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали начальника департаменту планування та контролю закупівель ПАТ "Укрзалізниця" за підозрою в корупції.