ua en ru

Омелян не планує подавати подання на звільнення Балчуна

Омелян не планує подавати подання на звільнення Балчуна Фото: Войцех Балчун

На його думку, будь-які кадрові перестановки в УЗ мають відбуватися після широкого обговорення

Міністр інфраструктури Володимир Омелян не планує подавати Кабінету міністрів України подання на звільнення голови ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна. Про це Омелян повідомив в інтерв'ю РБК-Украина.

"Я, звичайно, можу (подати подання на звільнення Балчуна, - ред.), але це буде такий дурний крок. Вони ж хочуть, щоб я конфлікт переклав з професійного на емоційний рівень. Але я не хочу цього робити", - заявив міністр.

Він зазначив, що вважає: будь-які призначення або звільнення в "Укрзалізниці" повинні відбуватися лише після обговорення за участю президента, прем'єр-міністра, експертів галузі, правління УЗ, міністра інфраструктури і керівництва правоохоронних органів.

"Останні кажуть, що у них на всіх є пачки документів. Але жодної "посадки" великих топів не видно. Якщо вони бояться довести цю справу до суду, то хоча б цікаво послухати їхні думку на закритій нараді РНБО про те, чи існує корупція в "Укрзалізниці" чи ні, чи є у нас політичні патрони в УЗ чи ні", - запропонував Володимир Омелян.

Нагадаємо, раніше Омелян розповів про плани підвищення тарифів на ЗАЛІЗНИЧНІ перевезення.