ua en ru

Олімпіада-2022: збірна України через коронавірус не виступить у змаганнях, де претендувала на медаль

Олімпіада-2022: збірна України через коронавірус не виступить у змаганнях, де претендувала на медаль Фото: збірна України з фрістайлу (facebook.com/Freestyle-Aerials)

Збірна України з фрістайлу через коронавірус пропустить командні змагання з лижної акробатики.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Суспільне Спорт.

Сьогодні вперше в історії на Олімпійських іграх пройдуть командні змагання з лижної акробатики, але збірна України відсутня в старт-листі.

Тренер збірної України з лижної акробатики Енвер Аблаєв підтвердив, що Україна пропустить командний турнір.

На Олімпіаду поїхало п’ять українських фрістайлістів: Олександр Абраменко, Дмитро Котовський та Олександр Окіпнюк, а також Анастасія Новосад та Ольга Полюк. Вони мали виступити в командному, чоловічому та жіночому турнірах.

За інформацією джерела, збірна України не буде представлена у змаганнях через позитивні тести на коронавірус у трьох лижних акробатів: Котовського, Окіпнюка та Новосад.

Крім України, на старт не вийде збірна Казахстану. Загалом у старт-листі на командний турнір лише шість команд – Білорусь, Канада, ОКР, Швейцарія, США, Китай.

У сезоні 2021/22 українські лижні акробати приймали участь в двох етапах Кубка світу. Вони двічі здобули бронзові медалі, виступаючи складом з Анастасією Новосад, Дмитром Котовським та Олександром Абраменком.