ua en ru

Близько 9 тисяч прикордонних нарядів несуть службу на Великдень

Близько 9 тисяч прикордонних нарядів несуть службу на Великдень Фото: українські прикордонники

ДПСУ посилила заходи безпеки на держкордоні та в контрольованих прикордонних районах

Під час проведення Пасхальних свят Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах. У цей святковий день на службу з охорони державного кордону вийшли близько 9 тисяч прикордонних нарядів, повідомляє прес-центр відомства.

"Заходи з посилення охорони кордону направлені на забезпечення недоторканності кордону України, безперебійної роботи пунктів пропуску, належної безпеки пасажирів, які перетинають державний кордон, недопущення в’їзду до України екстремістськи налаштованих осіб та ввозу на територію нашої держави зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що для забезпечення безпеки прикордонники взаємодіють із представниками Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, та здійснюють ретельну перевірку документів осіб і транспортних засобів, які знаходитимуться поблизу державного кордону.

"Для реагування у випадку зміни обстановки, а також із метою локалізації конфліктних ситуацій у пунктах пропуску та на державному кордоні у період святкових днів прикордонники забезпечуватимуть цілодобове чергування ситуативних груп", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше в Національній поліції України повідомляли, що порушень публічної безпеки та порядку під час великодніх богослужінь протягом цієї ночі в Україні не зафіксовано.