ua en ru

Великодня ніч в Україні минула спокійно, - Нацполіція

Великодня ніч в Україні минула спокійно, - Нацполіція Фото: великоднє богослужіння в Києві

Участь у богослужіннях взяли понад 7,8 млн людей

Порушень публічної безпеки та порядку під час великодніх богослужінь протягом цієї ночі в Україні не зафіксовано. Про це повідомляє прес-служба Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.

"У всіх регіонах держави в ніч із 15 на 16 квітня 2017 року відбулися великодні богослужіння у понад 15,6 тисяч культових споруд. Участь у цих заходах узяли понад 7,8 млн. осіб. Найчисленніші культові відправи відбулися у Дніпропетровській (1 млн осіб), Львівській (830 тис.), Тернопільській (650 тис.) та Одеській (620 тис.) областях", - йдеться в повідомленні.

При цьому публічну безпеку і порядок під час великодніх богослужінь, за даними відомства, забезпечували 22,7 тис. поліцейських та 730 військовослужбовців Національної гвардії України.

"Завдяки вжитим правоохоронним заходам, а також завдяки порозумінню з боку громадян порушень публічної безпеки та порядку не допущено", - відзвітували в поліції.

Нагадаємо, раніше заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич заявив про готовність поліції до забезпечення правопорядку під час святкових заходів у державі.