ua en ru

В окупованому Криму українця засудили на півроку за акцію протесту

В окупованому Криму українця засудили на півроку за акцію протесту Фото: пам'ятник у Сімферополі облитий фарбою (з відкритих джерел)

Українець облив фарбою пам'ятник російським військовим

В окупованому Росією Криму "суд" оголосив вирок українцю Максиму Сокуренку через акцію протесту. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Як повідомляється, 17 квітня окупаційний "суд" засудив українського громадянина до 6 місяців тримання під вартою через дії "за мотивом політичної ненависті". Сокуренко в знак протесту через окупацію Криму облив фарбою пам'ятник російським військовим у Сімферополі.

Зазначається, що Сокуренко не визнав своєї провини та під час судового засідання відмовився отримувати російський паспорт.

Нагадаємо, 18 червня Північно-Кавказький окружний військовий суд міста Ростов-на -Дону (Росія) виніс вирок п'ятьом учасникам організації "Хібз ут-Тахрір". Брати Теймур і Узеір Абдулаєви, Рустем Ісмаїлов, Еміл Джемаденов і Айдер Салединов були засуджені до термінів від 12 до 17 років колонії суворого режиму.

Також, 27 березня під час незаконних обшуків в окупованому Криму в будинках кримських татар російські силовики затримали 20 осіб. На наступний день в Ростові-на-Дону були затримані ще троє кримських татар.

Крім того, 27-28 березня "суд" у Сімферополі виніс рішення про арешт всіх затриманих до 15 травня. Судові засідання проходило в закритому режимі.