ua en ru

В офісі Медведчука проходять слідчі дії, - ОПЗЖ

В офісі Медведчука проходять слідчі дії, - ОПЗЖ Фото: Віктор Медведчук (УНІАН)

В СБУ заявляють, що слідчі дії не відносяться до Медведчука

В офісі глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука проходять слідчі дії. Про це заявив нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін в ефірі "112 Україна".

Кузьмін заявив, що його не пустили в офіс лідера політради ОПЗЖ Віктора Медведчука.

"Офіс закритий. Двері мені відкрили озброєні автоматами люди, з написами на грудях "СБУ", - сказав він.

В коментарі РБК-Україна прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська зазначила, що в будівлі, де знаходиться офіс нардепа проводяться не обшуки, а інші слідчі дії і вони не стосуються Медведчука.

Також СБУ поки не може сказати в рамках якої кримінальної справи проводяться слідчі дії.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що знає інформацію про фінансування партії "Опозиційна платформа - За життя", одним з лідері якої є Віктор Медведчук. Тоді президент заявив, що "буде дуже гучна історія, яка погано закінчиться".

Ще до цього Зеленський заявив, що не дозволить Віктору Медведчуку монополізувати телебачення.

Нагадаємо, у лютому цього року Генеральна прокуратура України внесла відомості про вчинення Віктором Медведчуком кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.110 КК України та ч.1 ст.111 КК України, - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та держзради.

Медведчук на партійному з’їзді 29 січня 2019 року у Києві заявляв про необхідність утворення так названого "автономного регіону Донбас" з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.