ua en ru

Обшуки в Криму: стали відомі особистості затриманих

Обшуки в Криму: стали відомі особистості затриманих Ілюстративне фото: обшуки в Криму (facebook.com meclis.org)

Затримані - це два рідних брата Сейтосманови Ернест і Енвер, родичі раніше арештованого політв'язня Нурі Примова

Внаслідок обшуків в окупованому Криму, які сталися у четвер, 10 травня, затримано двоє кримських татар. Ними виявилися брати Сейтосманови Ернест і Енвер, передає громадська організація "Кримська солідарність".

"Затримані - це два рідних брата Сейтосманови Ернест і Енвер. Обидва неодружені. Сім'ї немає. Вони також є двоюрідними братами Нурі Примова, що відбуває термін за сфабрикованим звинуваченням в участі в терористичній організації. Затримані є щирими мусульманами", - зазначено в повідомленні.

Зі слів місцевих активістів, Ернест Сейтосманов активно підтримував сім'ї севастопольських політв'язнів (Руслан Зейтуллаєв, Нурі Примов, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов).

Також організація повідомляє, що у 2015 році у Ернеста Сейтосманова вже був обшук.

СРОЧНО! UPD_3. Появился очевидец, который видел, как из дома выводили и сажали в затонированный микроавтобус без...

Опубліковано Крымская солидарность 9 травня 2018 р.

"Тоді четверо кримських татар (севастопольська група по справі "Хізб ут-Тахрір") були заарештовані взимку 2015 року в Севастополі (Крим). Фігуранти свою провину не визнали і заявляли, що справа політично вмотивована, а їх кримінальне переслідування пов'язане з тим, що вони є кримськими татарами", - йдеться в повідомленні.

На сьогоднішній момент правозахисники з'ясовують обставини і причини затримання татар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Севастополі сьогодні вранці, 10 травня, пройшли обшуки у кримських татар, в результаті обшуків є затримані.