ua en ru

Заклик до всеукраїнської мобілізації підписали більше 80 громадських організацій

Заклик до всеукраїнської мобілізації підписали більше 80 громадських організацій

Заклик до всеукраїнської мобілізації підписали більше 80 громадських організацій. Про це повідомляє прес-служба Громадського сектору Євромайдану.

"16 січня Віктор Янукович і його депутати в Верховній Раді перекреслили права та свободи мільйонів українців. Регіонали та комуністи сфальшували ухвалення одразу в усіх читаннях, а Янукович миттю підписав "закони", що запроваджують диктатуру.
Конституційний лад в Україні повалено.

Відтепер кожну людину, навіть далеку від політики, можна кинути за ґрати. Свободи слова, преси та зібрань більше не існує.

Лише масовий і негайний опір народу може зупинити злочинців і захистити людей від масових репресій. Настав час кожному стати на захист своєї свободи, своїх родин, своєї країни.

Ми оголошуємо загальну мобілізацію у Києві на Майдані Незалежності", - зазначається у зверненні.

Крім того, підписанти підтримують рішення громадського об'єднання "Майдан" і парламентської опозиції про проведення Народного Віча на Майдані Незалежності у Києві в неділю, 19 січня о 12:00.

Звернення підписали Громадський сектор Євромайдану, міжнародний Фонд "Відродження", Студентська координаційна рада, рух "Чесно", громадянська мережа "Опора", Комітет виборців України, політична партія "Демократичний Альянс", Центр політико-правових реформ, ГО "Інститут масової інформації", громадська організація "Телекритика", Transparency International Україна, та ін.