ua en ru

NYSE подала заявку на реєстрацію біржових біткоін-фондів

NYSE подала заявку на реєстрацію біржових біткоін-фондів Фото: Нью-Йоркська фондова біржа (upload.wikimedia.org)

Торгуватися папери будуть на вторинному ринку - електронній біржовій площадці NYSE Arca

Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) розраховує запустити торги паперами п'яти індексних фондів (ETF) на основі ф'ючерсних контрактів на біткоіни (Bitcoin). Заявку на їхнє створення оператор направив у Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC).

Зазначено, що створенням фондів займеться керуюча компанія Direxion Asset Management LLC, а торгуватися папери, в разі схвалення заявки, будуть на вторинному ринку - електронній біржовій площадці NYSE Arca (Archipelago Exchange).

Згідно із заявкою, NYSE пропонує створити фонди, які дадуть інвесторам можливість грати на зниженні і підвищенні курсу криптовалюти на базі ф'ючерсних контрактів, що котируються з грудня на двох чиказьких біржах - Chicago Mercantile Exchange (CME) і Cboe Global Markets.

На думку експертів, створення ETF на біткоіни стане важливою подією для ринку.

Це не перша пропозиція про створення біржового індексного фонду, прив'язаного до курсу біткоіна. Раніше в грудні чиказька біржа Cboe направила в SEC заявку на включення до лістингу шести ETF, створених компаніями GraniteShares, First Trust і REX.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська транснаціональна компанія Visa, яка надає послуги проведення платіжних операцій, закрила обслуговування дебетових карт із підтримкою біткоіну.