ua en ru

Visa закрила обслуговування карт з підтримкою біткоіну

Visa закрила обслуговування карт з підтримкою біткоіну Фото: Bitcoin (pexels.com)

Причиною стало недотримання WaveCrest правил членства в VISA

Американська транснаціональна компанія, що надає послуги проведення платіжних операцій Visa закрила обслуговування дебетових карт з підтримкою біткоіну (Bitcoin). Про це повідомляє Тehnot.

Повідомляється, що кілька провайдерів дебетових карт з підтримкою Bitcoin раптово відмовили в обслуговуванні, зокрема, Bitwala, Cryptopay, Wirex і TenX. Відзначено, що зазначені провайдери дозволяли використовувати біткоіни у звичайних торгових точках.

Так, інцидент стався з-за дій з боку платіжного сервісу Visa Europe. Користувачі повідомили, що їм прийшли листи від WaveCrest та інших компаній про закриття рахунків, хоча самі кошти залишилися недоторканими.

При цьому в Visa Europe заявили, що причиною стало недотримання WaveCrest правил членства в VISA, однак це не є боротьбою з криптовалютами.

Нагадаємо, раніше фахівці інвестбанку Morgan Stanley на чолі з аналітиком Джеймсом Фосеттом заявили, що курс Bitcoin може впасти до нуля, якщо в світі не почнуть приймати в якості платіжного засобу. Результатами дослідження ринку кріптовалюти фахівці поділилися з клієнтами у спеціальній аналітичній записці.