ua en ru

Нові санкції проти РФ позначаться на нафтових проектах, - Fitch

Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає, що нові санкції, запроваджені Євросоюзом і США щодо Росії, можуть перешкодити виконанню планів російських нафтогазових компаній з видобутку нафти, яку важко добути, та освоєння шельфових родовищ в Арктиці.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає, що нові санкції, запроваджені Євросоюзом і США щодо Росії, можуть перешкодити виконанню планів російських нафтогазових компаній з видобутку нафти, яку важко добути, та освоєння шельфових родовищ в Арктиці. Однак їх хороша ліквідність означає, що в короткостроковій перспективі санкції не вплинуть на їх кредитній профілі.

На думку агентства, менше інших, що потрапили під санкції компаній галузі постраждає "Лукойл", у якого є амбітні довгострокові плани по трудноизвлеклекаемым запасів нафти і хороша ліквідність - станом на 30 червня у компанії було 2,3 млрд дол. у грошових коштах та 2,8 млрд дол. - в короткостроковому борг.

Раніше повідомлялося, що нові санкції США та ЄС щодо Росії викличуть зупинку розробку арктичних і сланцевих нафтових родовищ в РФ і утруднять компаніям фінансування інших проектів по всьому світу.