ua en ru

Нові санкції США та ЄС зупинять розробку арктичних і сланцевих нафтових родовищ в РФ, - Reuters

Нові санкції США та Європейського союзу щодо Росії викличуть зупинку розробку арктичних і сланцевих нафтових родовищ в РФ і утруднять компаніям фінансування інших проектів по всьому світу.

Нові санкції США та Європейського союзу щодо Росії викличуть зупинку розробку арктичних і сланцевих нафтових родовищ в РФ і утруднять компаніям фінансування інших проектів по всьому світу, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, США 12 вересня оголосили про новий етап санкцій проти російських банків, оборонного сектора і нафтової галузі, включаючи заборону американським виробникам продавати обладнання для розвідки нафти найбільшим російським компаніям - "Газпрому", "Лукойлу", "Газпромнафті", "Сургутнафтогазу" та "Роснафті". Від цих обмежень постраждає, зокрема, 3,2-мільярдний спільний проект Exxon Mobil і "Роснафти" в Арктиці, а також російські проекти компаній Royal Dutch Shell, Statoil і ENI.

"Відмова цим проектам у технологіях, послугах і товарах з США та ЄС зробить неможливим або, принаймні, надзвичайно важким продовження цих проектів... Готової заміни ніде немає", - сказав американський чиновник, додавши, що компаніям дається 14 днів на згортання робіт.

Зазначимо, сьогодні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що санкції Заходу тестують силу його країни.