ua en ru

У новій системі військової профосвіти введуть тест на знання англійської

У новій системі військової профосвіти введуть тест на знання англійської Фото: українські військові (zoda.gov.ua)
Автор: Юлия Струк

Схема підготовки офіцерського складу в новій системі професійної військової освіти буде передбачати обов’язкове тестування вступників для визначення рівня володіння англійською мовою. Необхідність її вивчення пов'язана з наближенням до стандартів НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"У Міністерстві оборони опрацьовано новий орієнтовний каталог військових посад офіцерського (сержантського) складу, в якому визначено вимоги щодо базової освіти, рівня військової освіти та володіння іноземною мовою", - вказано у повідомленні.

Для тих, хто володіє англійською мовою на достатньому рівні, передбачене викладання на курсах професійної військової освіти виключно цією мовою.

"Це відкриває перед військовослужбовцями широкі можливості для участі у міжнародних місіях та навчання за кордоном", - пояснюють у міністерстві.

Наразі Міноборони видало наказ, яким передбачено розроблення (корегування) нових основних документів з трансформації освітньої діяльності під час підготовки офіцерів тактичного рівня та сержантського, старшинського складу.

"Запроваджується єдина навчальна програма "Іноземна мова" у вищих військових навчальних закладах, які перебувають у сфері управління Міністерства оборони України та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що у новій Національній розвідувальній програмі на 2021-2025 роки треба закріпити перехід на стандарти НАТО.