ua en ru

Новини України за 7 квітня: загроза наступу на Донбасі і прогнози Світового банку

Новини України за 7 квітня: загроза наступу на Донбасі і прогнози Світового банку Фото: за словами Турчинова, не можна виключати масштабний наступ бойовиків на Донбасі

Найголовніше за четвер

Новини України і світу за 7 квітня: Турчинов припустив масштабний наступ бойовиків на Донбасі, компанія Rothschild підтвердила передачу Roshen в траст, Світовий банк зробив позитивний прогноз щодо України, Нідерланди мають наміру шукати компроміс з УА України з ЄС, а НАТО намагається уникнути нової "холодної війни".

Турчинов припустив наступ бойовиків

Голова РНБО Олександр Турчинов заявив про те, що допускає масштабний наступ бойовиків на Донбасі. Зазначимо, що вчора він відвідав зону АТО, зокрема її саму гарячу точку за останній час - промислову зону біля Авдіївки. За його словами, весняне потепління стало причиною активізації диверсійних груп, і почастішання спроб провокацій.

Новини України за 7 квітня: загроза наступу на Донбасі і прогнози Світового банку

Фото: Турчинов допускає масштабний наступ бойовиків

Rothschild підтвердила передачу Roshen в траст

Rothschild Group підтвердила, що Порошенко призначив Rothschild Trust довіреною особою для управління його активами кондитерської компанії " Roshen. Так, в компанії заявили, що процедура була проведена з дотриманням міжнародних стандартів. Крім того, в Rothschild відзначили, що зазвичай не займаються наданням такого роду інформації, однак у цьому випадку вони отримали повноваження від свого клієнта.

Новини України за 7 квітня: загроза наступу на Донбасі і прогнози Світового банку

Фото: Rothschild підтвердила передачу Roshen в траст

Прогноз Світового банку по Україні

Світовий банк зробив позитивний прогноз щодо України. Зокрема, за словами головного економіста регіонального управління відомства Ганса Тіммера, для економіки України дуже вигідним є уповільнення темпів зростання ВВП Китаю. Він пояснив, що в цій ситуації України може стати "більш конкурентоспроможною в секторі промисловості і отримати більше ринку". Також Тіммер відзначив, що результати референдуму в Нідерландах на економіку України не вплинуть, "просто народ висловив свою думку". Крім того, він вибачився за результати і заявив, що не мав можливості проголосувати, але в іншому випадку поставив би оцінку "за".

Новини України за 7 квітня: загроза наступу на Донбасі і прогнози Світового банку

Фото: у світовому банку вважають, що Україна зможе конкурувати з китайськими товарами

Осад від референдуму

Референдум в Нідерландах, на якому громадяни висловлювалися за або проти ратифікації країною Угоди про асоціацію України з ЄС, для нас став провальним. Остаточні результати голосування обіцяють надати тільки в п'ятницю, проте згідно з екзит-полами, "за" висловилися лише 38% брали участь у референдумі. Разом з тим, Порошенко налаштований рішуче. Зокрема, він висловив упевненість в тому, що "стратегічно це подія не є перешкодою на шляху України в Європу". Спікер ВР Гройсман вважає, що українській владі у зв'язку з цим варто провести "роботу над помилками". У той же час, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер засмучений результатами голосування, і запевнив, що це не вплине на політику зближення ЄС з Україною. А нідерландський прем'єр Марк Рютте заявив про те, що країна має наміру шукати компроміс для всіх сторін за Угодою про асоціацію України з ЄС. Однак він зазначив, що уряд не може ігнорувати волевиявлення населення.

Новини України за 7 квітня: загроза наступу на Донбасі і прогнози Світового банку

Фото: Нідерланди мають наміру шукати компроміс з УА України з ЄС

НАТО намагається уникнути нової "холодної війни"

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що НАТО намагається уникнути нової "холодної війни" і зовсім не прагне до конфронтації з Росією. У той же час він додав, що немає нічого суперечливого в тому, щоб одночасно вести діалог з РФ, і зміцнювати оборону альянсу. Разом з тим, Столтенберг зазначив, що НАТО не бачить в особі Росії неминучої загрози, проте повідомив, що використання РФ військових можливостей для залякування сусідніх країн викликає занепокоєння.

Новини України за 7 квітня: загроза наступу на Донбасі і прогнози Світового банку

Фото: НАТО намагається уникнути нової "холодної війни"

Читайте також: авторські матеріали про кілька днів з життя президента України, а також про те, хто може очолити ГПУ.