ua en ru

Новини України за 3 лютого: скандал Абромавічуса з Кононенко і призначення губернатора Київської обл

Новини України за 3 лютого: скандал Абромавічуса з Кононенко і призначення губернатора Київської обл Фото: скандал Абромавічуса і Кононенко став головною новиною дня

Головні новини за вчора

Новини України та світу за 3 лютого: міністр економіки подав у відставку через бізнес-партнера президента, вірус Зіку продовжує розбурхувати планету, а київська область отримала губернатора.

Скандал Абромавічуса і Кононенко

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус подав у відставку, звинувативши при цьому нардепа від БПП Ігоря Кононенка у блокуванні роботи міністерства. Останній синхронно пред'явив претензії до міністра і спростував всі звинувачення. За міністром синхронно подали у відставку всі заступники. Закінчилася драма тим, що президент умовляв "варяга" залишитися і той пішов думати.

Новий губернатор

Скандал між Абромавичусом і Кононенко затьмарив собою інші новини і призначення губернатора Київської області пройшло майже непомітно. Вибір президента впав на віце-президента Національної академії аграрних наук України Максима Мельничука. Він замінив на цій посаді подав у відставку Володимира Шандру.

Вірус Зіку дістався до Європи

Глава європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Сюзанна Джакаб попереджає про зростання небезпеки розповсюдження вірусу Зіку в Європі з настанням весни. Основною небезпекою вірусу було відсутність вакцини. Але індійські вчені заявили вчора про створення вакцини від нього. На людях, правда випробування не проводилися.

Грип "накрив" майже 10% українців

В Україні продовжує лютувати грип. Захворюваність в цьому сезоні на 41,4 % рівня аналогічного періоду минулого року. З початку епідемії в Україні зареєстровано понад 3,3 млн хворих на грип і ГРВІ. Всього через епідемію померло 185 осіб, з них 37 в Києві.

Сирійська криза

Переговори щодо врегулювання військового конфлікту в Сирії перенесли на місяць. США вважають, що в цьому винна Росія.

Читайте також чому Абромавічус воює Кононенко і як Кабмін відзвітував за свою роботу.